Logo Partners voor Jeugd
Online Meet & Greet
/* this display:none thingy is neccessary forfacetwp to work - leave it! */

Jeugdbeschermer

Je voert de regie over het hulpverleningstraject van kinderen en hun ouders. Een belangrijke schakel tussen kind, ouders en hulpverleners. Per kind kijk en beslis je welke stappen genomen moeten worden om hem of haar een stabiele en veilige leefomgeving te bieden.

  • Afwisseling en uitdaging
    zelfstandige rol met complexe hulpvragen
  • Een goed salaris
    €3.065 - €4.605 (36 uur)
  • Blijven ontwikkelen en groeien
    ondersteuning van eigen expertisecentrum
Jeugdbeschermer

Regievoerder bij complexe hulpvragen

Als jeugdbeschermer ondersteun je kinderen en hun ouders met specifieke, vaak complexe hulpvragen. Het gezin is bijvoorbeeld verwikkeld in een complexe scheiding of ze lopen aan tegen opvoedproblemen, omdat een gezinslid een beperking heeft. Er bestaat geen standaard aanpak. Elke keer verdiep je je opnieuw in het gezin en hun situatie. Dat maakt het vak uitdagend, leerzaam en elke dag anders.

Je voert de regie over het hulpverleningstraject en verbindt kinderen, ouders, hun netwerk en hulpverleners. Je versterkt gezinnen zodat ze weer mee kunnen draaien in de maatschappij. Daarbij bescherm je de betrokken kinderen en jongeren, zodat zij veilig kunnen opgroeien. Voor deze kinderen en jongeren maak jij het verschil.

“Ik vind het mooi dat ik echt met alle lagen van de bevolking in contact ben. Zo leer ik heel veel over verschillende meningen en standpunten. Wat ik weer goed kan gebruiken bij volgende casussen.”

Lisa
Jeugdbeschermer

“In mijn werk kan ik de stem zijn voor kwetsbare kinderen. Dat geeft mij veel voldoening. Zo heb ik echt het gevoel dat ik het verschil maak.”

Imane
Jeugdbeschermer

“Soms loop je vast in je eigen visie op een case. Je team geeft je dan weer nieuwe inzichten. Die samenwerking geeft het gevoel dat ik er niet alleen voor sta, ook al werk ik heel zelfstandig.”

Kelly
Jeugdbeschermer

“Ik vind het fijn dat ik regie heb over mijn eigen caseload. Ik heb de vrijheid om mijn agenda voor het grootste deel zelf in te delen. Dat geeft een gevoel van vrijheid.”

Aart
Jeugdbeschermer

“Werken in het gedongen kader, betekent dat we mensen soms een moeilijke boodschap moeten brengen. Dat vraagt om een persoonlijke benadering. Hoe we dat doen, vind ik mooi.”

Sander
Jeugdbeschermer
Ervaringen van collega's

Het dagelijks werk van jeugdbeschermers

Goed luisteren naar kinderen en ouders. Keuzes maken en moeilijke beslissingen. Zaken zo goed mogelijk voor het hele gezin regelen. Maar ook veel dankbaarheid. Stabiliteit zien terugkeren. Kinderen zien opgroeien en opbloeien. Het hoort allemaal bij het werk van jeugdbeschermers.

Ervaringen van collega's

Zij-instromer René Schrier van consultant naar Jeugdbeschermer

Onder meer vanwege de de grote behoefte aan personeel zijn er momenteel verschillende mogelijkheden om vanuit andere branches over te stappen naar de jeugdzorg. Of het nu gaat om jeugdbeschermers, jeugdreclasseerder of pleegzorgwerkers Partners voor Jeugd heeft voor elk onderdeel aparte trajecten.

Lees het verhaal van zij-instromer René Schrier.

Ervaringsverhalen van jeugd- en gezinsbeschermers

Nieuwsgierig naar het werk van jeugd- en gezinsbeschermers?

Kom bij ons werken

Zo solliciteer je

Wil je bij ons komen werken? Fijn! Solliciteer makkelijk en snel, direct vanuit de vacature. Bekijk hier welke stappen je daarna doorloopt.

Wil je eerst meer weten over de functie en de organisatie? Kom dan naar een online Meet & Greet.

Wij nemen spoedig contact met jou op. We maken kennis en bespreken kort jouw achtergrond en interesse in de vacature.

Is er een goede match, dan nodigen we je uit voor een nadere kennismaking met directe collega’s en/of managers uit het team. Zo ontdekken we of we echt bij elkaar passen.

Hebben we elkaar écht gevonden? Dan bespreken we de arbeidsvoorwaarden en maken we het officieel: je hebt je nieuwe baan! Gefeliciteerd!

Wij zorgen dat je alle voorzieningen hebt om te kunnen starten. Ook informeren we je over de organisatie en maak je kennis met je collega’s. Veel succes en werkplezier!

Leren en groeien

Ontwikkelen in je vakmanschap

Jij ondersteunt de gezinnen, wij versterken jou in je vakmanschap. Via ons eigen expertisecentrum Expect Jeugd kun je trainingen of opleidingen volgen om jezelf verder te ontwikkelen. Naast vakinhoudelijke trainingen zijn er ook trainingen in persoonlijke vaardigheden die jou helpen groeien in je werk.

Loop je eens vast? Dan denken je collega’s je met alle plezier met je mee. Je kunt ook raad vragen aan ons gespecialiseerde consultatieteam of onze vakgroep juristen. Zo helpen we elkaar.

Opleiding en ontwikkeling | Partners voor Jeugd

Partners voor Jeugd is een samenwerkingsorganisatie van instellingen voor jeugdbescherming, jeugdreclassering en jeugdhulp: