Logo Partners voor Jeugd
Online Meet & Greet
/* this display:none thingy is neccessary forfacetwp to work - leave it! */

Jeugdreclasseerder

Je begeleidt jongeren die in aanraking zijn gekomen met politie en justitie. Aan de hand van jouw hulpverleningsplan help je de jongere een zelfstandige, verantwoordelijke levensstijl aan te leren en te voorkomen dat hij of zij opnieuw een delict pleegt.

  • Afwisseling en uitdaging
    zelfstandige rol met complexe hulpvragen
  • Een goed salaris
    €3.065 - €4.605 (36 uur)
  • Blijven ontwikkelen en groeien
    ondersteuning van eigen expertisecentrum
Jeugdreclasseerder

Kansen creëren en terugval voorkomen

Als een jongere een strafbaar feit heeft gepleegd en de strafrechter jeugdreclassering heeft opgelegd, is het jouw taak als jeugdreclasseerder ze weer op het rechte pad te krijgen en te houden. Vaak hebben deze jongeren een problematische thuissituatie of te maken met een licht verstandelijke beperking. Je voert gesprekken met ouders, vrienden en familie om hierin inzicht te krijgen.

Je stelt een hulpverleningsplan op, begeleidt de jongere bij zijn straf en treedt bemiddelend op in conflictsituaties. Je houdt het proces goed in de gaten en legt alles vast in het dossier. Samen met de jongere stel je positieve levensdoelen op en probeer je kansen te creëren in de maatschappij. Met als doel de jongere te helpen zelfstandig en verantwoordelijk te leven en niet meer terug te vallen op criminele activiteiten.

Jeugdzorgwerker in gesprek

“We maken het verschil in mensenlevens. Wij dragen geen uniform, maar soms denk ik: jeetje wat is ons vak zwaar, leuk, verdrietig, grappig, stom en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Chantal
Jeugdreclasseerder
Kom bij ons werken

Zo solliciteer je

Wil je bij ons komen werken? Fijn! Solliciteer makkelijk en snel, direct vanuit de vacature. Bekijk hier welke stappen je daarna doorloopt.

Wil je eerst meer weten over de functie en de organisatie? Kom dan naar een online Meet & Greet.

Wij nemen spoedig contact met jou op. We maken kennis en bespreken kort jouw achtergrond en interesse in de vacature.

Is er een goede match, dan nodigen we je uit voor een nadere kennismaking met directe collega’s en/of managers uit het team. Zo ontdekken we of we echt bij elkaar passen.

Hebben we elkaar écht gevonden? Dan bespreken we de arbeidsvoorwaarden en maken we het officieel: je hebt je nieuwe baan! Gefeliciteerd!

Wij zorgen dat je alle voorzieningen hebt om te kunnen starten. Ook informeren we je over de organisatie en maak je kennis met je collega’s. Veel succes en werkplezier!

Leren en groeien

Ontwikkelen in je vakmanschap

Jij ondersteunt de jongeren, wij versterken jou in je vakmanschap. Via ons eigen expertisecentrum Expect Jeugd kun je trainingen of opleidingen volgen om jezelf verder te ontwikkelen. Naast vakinhoudelijke trainingen zijn er ook trainingen in persoonlijke vaardigheden die jou helpen groeien in je werk.

Loop je eens vast? Dan denken je collega’s je met alle plezier met je mee. Je kunt ook raad vragen aan ons gespecialiseerde consultatieteam of onze vakgroep juristen. Zo helpen we elkaar.

Opleiding en ontwikkeling | Partners voor Jeugd

Partners voor Jeugd is een samenwerkingsorganisatie van instellingen voor jeugdbescherming, jeugdreclassering en jeugdhulp: