Logo Partners voor Jeugd
Online Meet & Greet
/* this display:none thingy is neccessary forfacetwp to work - leave it! */

De Jeugd- en Gezinsbeschermers

De Jeugd- en Gezinsbeschermers zet zich in voor het beschermen van kinderen en het versterken van gezinnen in de regio Noord-Holland.

De Jeugd- en Gezinsbeschermers

In samenwerking gezinnen beschermen en versterken

Bij De Jeugd- en Gezinsbeschermers maken we ons elke dag sterk voor de bescherming van kinderen en jongeren in Noord-Holland in een onveilige thuissituatie. Kinderen die in hun gezin te maken krijgen met bijvoorbeeld een complexe scheiding of ouders met een verslaving. Of jongeren die in aanraking zijn gekomen met het jeugdstrafrecht.

We streven ernaar een partner te zijn voor het gezin. In samenwerking versterken we wat goed gaat en gaan we aan de slag met wat beter kan en moet. Samen met ouders, kinderen en hun netwerk bedenken we duurzame en stabiele oplossingen die bij hen passen. Vanuit onze regierol houden we in de gaten hoe de situatie in het gezin zich ontwikkelt. Daar waar het kan, laten we de regie bij het gezin. Daar waar het moet, grijpen we in. Altijd met de focus op de veiligheid en de goede ontwikkeling van het kind.

Waarom werken bij De Jeugd- en Gezinsbeschermers?

Werken in de buurt

in heel Noord-Holland actief

Mogelijkheden voor doorgroei

in de regio en landelijk

Blijven ontwikkelen

eigen expertisecentrum

Leren en groeien

Ontwikkelen in je vakmanschap

Via ons eigen expertisecentrum Expect Jeugd kun je trainingen of opleidingen volgen om jezelf verder te ontwikkelen. Naast vakinhoudelijke trainingen zijn er ook trainingen in persoonlijke vaardigheden die jou helpen groeien in je werk. En waarmee jij je punten haalt om jouw SKJ-registratie te verlengen.

Als je bij ons start, volg je onze interne leerlijn. Hierin komen veel belangrijke thema’s uit de praktijk aan bod. Terwijl je je caseload opbouwt, zet je deze kennis meteen al in. Doordat we een grote, landelijke samenwerkingsorganisatie zijn, bestaan er ontzettend veel mogelijkheden om door te groeien, op één of meerdere aandachtsgebieden expert te worden of jezelf door te ontwikkelen in een ander vakgebied. Of om zelf bij te dragen aan de ontwikkeling van de organisatie.

Loop je eens vast? Dan denken je collega’s je met alle plezier met je mee. Of je kunt raad vragen aan ons gespecialiseerde consultatieteam of onze vakgroep juristen. Zo helpen we elkaar verder.

Ervaringsverhalen van jeugd- en gezinsbeschermers

Nieuwsgierig naar het werk van jeugd- en gezinsbeschermers?

Q&A

Veelgestelde vragen

Deze vragen krijgen we vaak, misschien zit die van jou er ook tussen.

Wil je nog méér weten over onze organisatie of een functie? Bel of mail een van onze recruiters. Ze helpen je graag!

Of kom naar een online Meet & Greet.

Bij De Jeugd- en Gezinsbeschermers werken met name jeugdbeschermers en jeugdreclasseerders die de regie voeren over de opvoedkundige danwel reclasseringshulp die nodig is binnen gezinnen. Ook werken er bij ons gedragswetenschappers die de jeugbeschermers en -reclasseerders ondersteunen in hun cases. Daarnaast zijn er teamleiders en gebiedsmanagers die je begeleiden in het werk. Kijk voor het actuele aanbod aan vacatures op de vacaturepagina.

Dat hangt af van de functie. Jeugdbeschermers en jeugdreclasseerders werken op hbo-niveau, gedragswetenschappers op wo-niveau. In de vacature staat altijd precies welke diploma’s of welk werkniveau er gevraagd wordt voor die specifieke functie.

Als jeugdbeschermer, jeugdreclasseerder of gedragswetenschapper heb je een regierol. Je overziet de situatie, stemt af met het netwerk van de gezinnen, gemeentes en eventueel hulpinstanties. Je stelt een plan op en regelt indien nodig specifieke hulpverlening voor kinderen en ouders. Je werkt vooral vóór de kinderen, in plaats van mét de kinderen. Je bent geen kindercoach of therapeut.

Dat kan gemakkelijk via de ‘Solliciteer direct’ button in de vacature waarop je wilt reageren.

Partners voor Jeugd is een samenwerkingsorganisatie van instellingen voor jeugdbescherming, jeugdreclassering en jeugdhulp: