Logo Partners voor Jeugd
Online Meet & Greet
/* this display:none thingy is neccessary forfacetwp to work - leave it! */

William Schrikker Gezinsvormen

William Schrikker Gezinsvormen biedt opvoedondersteuning, pleegzorg en gezinshuiszorg door heel Nederland voor gezinnen met kinderen of ouders met een verstandelijke beperking.

William Schrikker Gezinsvormen

Kinderen zo thuis mogelijk laten opgroeien

Bij William Schrikker Gezinsvormen maken we ons elke dag sterk voor kinderen met een beperking en kinderen van ouders met een beperking in heel Nederland. We ondersteunen de ouders in de opvoeding en versterken hun opvoedvaardigheden, zodat de kinderen zoveel mogelijk thuis kunnen opgroeien.

Kunnen de kinderen tijdelijk of langdurig niet thuis wonen, dan bieden we ze een plek in een pleeggezin. Als de problematiek van het kind hier te complex voor is, worden ze opgevangen in een gezinshuis. Wanneer een kind (tijdelijk) niet thuis kan wonen, werken we vanuit onze visie ‘leven met twee families’ zo goed mogelijk samen met de ouders.

Waarom werken bij William Schrikker Gezinsvormen?

Werken in de buurt

regionaal georganiseerd

Veel doorgroeimogelijkheden

landelijke organisatie

Blijven ontwikkelen

eigen expertisecentrum

Leren en groeien

Ontwikkelen in je vakmanschap

Via ons eigen expertisecentrum Expect Jeugd kun je trainingen of opleidingen volgen om jezelf verder te ontwikkelen. Naast vakinhoudelijke trainingen zijn er ook trainingen in persoonlijke vaardigheden die jou helpen groeien in je werk. En waarmee jij je punten haalt om jouw SKJ-registratie te verlengen.

Als je bij ons start, volg je onze interne leerlijn. Hierin komen veel belangrijke thema’s uit de praktijk aan bod. Terwijl je je caseload opbouwt, zet je deze kennis meteen al in. Doordat we een grote, landelijke samenwerkingsorganisatie zijn, bestaan er ontzettend veel mogelijkheden om door te groeien, op één of meerdere aandachtsgebieden expert te worden of jezelf door te ontwikkelen in een ander vakgebied. Of om zelf bij te dragen aan de ontwikkeling van de organisatie.

Loop je eens vast? Dan denken je collega’s je met alle plezier met je mee. Of je kunt raad vragen aan ons gespecialiseerde consultatieteam of onze vakgroep juristen. Zo helpen we elkaar verder.

Q&A

Veelgestelde vragen

Deze vragen krijgen we vaak, misschien zit die van jou er ook tussen.

Wil je nog méér weten over onze organisatie of een functie? Bel of mail een van onze recruiters. Ze helpen je graag!

Of kom naar een online Meet & Greet.

Bij William Schrikker Gezinsvormen werken met name pleegzorgwerkers en gedragswetenschappers die verantwoordelijk zijn voor het hulpverleningstraject van gezinnen. Ook wordt er ambulante (opvoed)ondersteuning geboden door o.a. perspectiefonderzoekers, video interactie begeleiders en HouVast medewerkers. Kijk voor het actuele aanbod aan vacatures op de vacaturepagina.

Dat hangt af van de functie. Pleegzorgwerkers werken op hbo-niveau, gedragswetenschappers op wo-niveau. In de vacature staat altijd precies welke diploma’s of welk werkniveau er gevraagd wordt voor die specifieke functie.

Als pleegzorgwerker heb je een regierol. Je monitort het hulpverleningstraject en versterkt ouders in hun opvoedvaardigheden. Je hebt contact met de ouders en het netwerk van het kind. Als een kind in een pleeggezin of gezinshuis opgevangen moet worden, ben je betrokken bij de screening en ondersteuning van de pleegouders. Je werkt vooral vóór de kinderen, in plaats van mét de kinderen. Je bent geen kindercoach of therapeut.

Dat kan gemakkelijk via de ‘Solliciteer direct’ button in de vacature waarop je wilt reageren.

Partners voor Jeugd is een samenwerkingsorganisatie van instellingen voor jeugdbescherming, jeugdreclassering en jeugdhulp: