Logo Partners voor Jeugd
Online Meet & Greet
/* this display:none thingy is neccessary forfacetwp to work - leave it! */

Stage

Op zoek naar een leuke, leerzame stage in een maatschappelijk relevant werkveld? Naast stages in jeugdbescherming, jeugdreclassering en pleegzorg, kun je ook stage lopen in ondersteunende functies, zoals administratie, communicatie en ICT.

  • Begeleiding en coaching
    ruimte om te leren
  • Stagevergoeding
    €400,-
  • Professioneel ontwikkelen
    bekwaam worden in je vak
Stage

Leren en groeien in de praktijk

Tijdens een stage bij Partners voor Jeugd of een van onze werkmaatschappijen William Schrikker, William Schrikker gezinsvormen of De Jeugd- en Gezinsbeschermers, ervaar je hoe het is om in onze praktijk te werken en werk je tegelijk aan de opdrachten vanuit je opleiding. Je krijgt alle kans om te oefenen, je grenzen te verleggen en fouten te maken, want daarvan leer je het meest. Als stagiair(e) kun je rekenen op persoonlijke begeleiding en coaching van jouw stagebegeleider. Deze heeft ook contact met jouw stagedocent over de voortgang van je stage.

We hebben stages op mbo-, hbo- of wo-niveau, die altijd in februari of september starten. In februari en september vind je  ook alle stagevacatures voor de aankomende stageperiode op de vacaturepagina. Je kunt direct vanuit de vacature solliciteren.

Het vak leren

Jouw stage bij Partners voor Jeugd

Tijdens een stage als jeugdbeschermer, jeugdreclasseerder of pleegzorgwerker ga je de afwisseling en uitdaging van het vak ervaren. Zo ga je bijvoorbeeld mee naar de jongeren, de gezinnen, het netwerk of de ketenpartners waarmee je in een case te maken hebt. Op andere dagen zit je in de rechtbank, bij casuïstiekbesprekingen of teamvergaderingen. Je draait met alles mee en ontdekt wat het werk inhoudt en hoe dat voor jou voelt. Je begeleider coacht je via een stappenplan naar het halen van je stagedoelen. Je krijgt ook verschillende opdrachten of deeltaken die je zelfstandig uitvoert. Tussendoor praten jullie bij om te zien hoe het met je gaat.

Daarnaast kun je ook stage lopen in bedrijfsondersteunende functies. Bijvoorbeeld op de administratieve afdeling, bij ICT, financiën of HR. Samen met je stagebegeleider stel je jouw stagedoelen vast. In eerste instantie loop je mee met collega’s en ondersteun je hen in het dagelijkse werk. Vervolgens krijg je ook opdrachten of deeltaken om zelfstandig uit te voeren. En krijg je de gelegenheid om praktijkopdrachten van school te doen. Tussentijds evalueer je met je begeleider.

Kom bij ons werken

Solliciteren en starten met je stage

Wil je bij ons komen werken? Fijn! Solliciteer makkelijk en snel, direct vanuit de stagevacature. Bekijk hier welke stappen je daarna doorloopt.

Wil je eerst meer weten over de mogelijkheden en de organisatie? Bel of mail onze recruiters.

Of misschien komen we elkaar wel tegen bij een stagemarkt op school!

Binnen korte tijd na je sollicitatie neemt de manager contact met je op. We maken kennis en bespreken jouw achtergrond en interesses.

Was het eerste contact goed, dan nodigen we je uit voor een nadere kennismaking met andere collega’s uit het team. Zo ontdekken we of we echt bij elkaar passen.

 

Hebben we een goede klik en past de stageplek bij jouw achtergrond en interesses? Dan maken we het officieel met een stageovereenkomst. Gefeliciteerd met je stageplek!

Wij zorgen dat je alle voorzieningen hebt om te kunnen starten. Je maakt kennis met je collega’s en maakt afspraken met je stagebegeleider. Veel succes en werkplezier!

Partners voor Jeugd is een samenwerkingsorganisatie van instellingen voor jeugdbescherming, jeugdreclassering en jeugdhulp: