Logo Partners voor Jeugd
Online Meet & Greet
/* this display:none thingy is neccessary forfacetwp to work - leave it! */

Leren en ontwikkelen

Complexe vraagstukken en uitdagende cases. Een eigen expertisecentrum en volop doorgroeimogelijkheden. In deze sector én in onze organisatie kun je je voortdurend blijven ontwikkelen.

Leren en ontwikkelen

Ontwikkel je expertise

Als jeugdzorgprofessional doe je ongelooflijk belangrijk, maar ook ontzettend complex werk. Geen dag is hetzelfde en je komt altijd weer in nieuwe, uitdagende situaties en lastige dilemma’s terecht. Als je werkt bij een van onze jeugdzorginstellingen sta je hier niet alleen voor: je kunt altijd terecht bij je collega’s, je kernteam én bij ons eigen expertisecentrum Expect Jeugd.

We zijn er voor jou als je ondersteuning of advies nodig hebt in je cases en als je je verder wilt professionaliseren en ontwikkelen in je vak. Via ons eigen opleidingscentrum kun je je kennis verbreden of je juist specialiseren. Ook hebben we specialisten in huis om jou bij te staan met inhoudelijk, moreel en juridisch advies. Zo leer je steeds bij en ontwikkel je jezelf voortdurend in je vak.

Doorontwikkelen en doorgroeien

Bij Partners voor Jeugd ben je nooit uitgeleerd! Er zijn verschillende opties mogelijk voor ontwikkeling binnen jouw functie. Ben je gestart als als ondersteunend jeugdbeschermer, dan heb je de optie om door te groeien naar de functie jeugdbeschermer. Als jeugdbeschermer heb je opties om je te specialiseren in bepaalde aandachtsgebieden en kun je bijvoorbeeld doorgroeien naar mentor, teamleider of gebiedsmanager. Of je kunt doorstromen naar een andere functie, zoals jeugdreclasseerder, pleegzorgwerker of gedragswetenschapper. We zetten jouw persoonlijke wensen en ambities altijd centraal en kijken samen hoe we jou in je kracht kunnen zetten!

Versterking van vakmanschap

Expect Jeugd is er voor jou! Via ons eigen opleidingscentrum én met juridisch en inhoudelijk advies versterkt Expect Jeugd het vakmanschap van jeugdzorgprofessionals. We rusten onze mensen optimaal toe en ondersteunen waar nodig om kwetsbare kinderen en jongeren adequaat te beschermen en te versterken, zodat zij veilig en kansrijk kunnen opgroeien.

SKJ-registratie en EVC-traject

Als je zelfstandig aan de slag wilt als jeugdzorgprofessional dan is een registratie bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) vereist. Kijk voor meer informatie over de registratie op de website van het SKJ.

Als je (nog) niet in het bezit bent van de juiste werkervaring, diploma of een SKJ-registratie kun je, afhankelijk van jouw persoonlijke situatie, bij ons verschillende routes doorlopen:

Wij komen graag in contact met jou! Je kunt met je SKJ-registratie aan de slag als jeugdzorgprofessional. Iedereen die bij ons in dienst komt en al een SKJ-registratie heeft, volgt onze interne leerlijn. Onze interne leerlijn is geaccrediteerd door het SKJ waardoor je je punten kan behalen en behouden. De leerlijn bestaat uit 4 praktijkdagen en verschillende specifieke trainingen om nog steviger in jouw rol te komen.

Relevante hbo-diploma’s zijn bijvoorbeeld Social Work, Pedagogiek, Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) of Maatschappelijk Werk & Dienstverlening (MWD). Met zo’n diploma op zak, maar zonder SKJ-registratie kun je bij ons een praktijkprogramma volgen. Dit praktijkprogramma is gelijkgesteld aan onze interne leerlijn plus een training beroepsethiek en een reflectieverslag.

Je kunt je voorregistreren bij het SKJ wanneer je het praktijkprogramma volgt en afrondt. Het praktijkprogramma moet volgens de voorwaarden van het SKJ minimaal 6 tot maximaal 12 maanden duren. Na het afronden van het praktijkprogramma kun je je voorregistratie verzilveren. Afhankelijk van de beoordeling van het SKJ werk je mogelijk in de eerste periode onder supervisie.

In deze situatie bieden we een EVC-traject (Erkennen Verworven Competenties). Dit is het meest uitgebreide scholingstraject dat wij aanbieden. Het EVC-traject bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder praktijkopdrachten en e-portfolio met bewijsstukken: feedbackverslagen, rapportages en reflectieverslagen. Een EVC-traject is maatwerk, het traject kan per persoon verschillend zijn. Samen met een EVC-aanbieder kijken wij met jou naar de mogelijkheden én hoe het traject er precies uit gaat zien. Het EVC-traject duurt ongeveer 6 tot 12 maanden. Als je jouw traject met goed gevolg hebt afgerond en je EVC-certificaat hebt, kun je je registreren bij het SKJ. Zolang je bezig bent met het EVC-traject werk je onder supervisie.

De voordelen van onze organisatie

Als organisatie doen we er alles aan om jouw werk zo plezierig mogelijk te maken. Vooral als je dagelijks te maken hebt met lastige dilemma’s of complexe situaties. We hebben aandacht voor hoe je in je werk zit en helpen je waar we kunnen om dit zo goed en prettig mogelijk in te richten.

Waarom onze mensen bij ons werken?

Een rol waarin je het verschil kunt maken

Jij bent de regievoerder, wat betekent dat je belangrijke beslissingen mag maken. Daardoor kun jij echt iets betekenen!

Een uitdagend en blijvend leerzaam werkveld

De vraagstukken waarmee je te maken krijgt zijn complex. Je moet per casus en per gezin beoordelen wat voor hen de beste route is. Elke dag is anders. En elke dag leer je weer bij.

Regie over je loopbaan

Welke talenten wil jij verder ontwikkelen? Wat motiveert jou? We hebben een speciaal programma ‘Kies je koers’ om daarin met je mee te denken. Zo haal jij het beste uit jezelf en je carrière.

Hechte teams die elkaar onderling ondersteunen

Binnen de teams is er altijd een luisterend oor. Daarnaast is er altijd ruimte voor gezelligheid!

Aandacht voor werkplezier

Vanuit Partners voor Jeugd zijn er diverse initiatieven om de medewerkers steeds meer in hun kracht te zetten, bijvoorbeeld teamborrels. personeelsfeesten en het jaarlijkse congresfestival.

Vrijheid in je werk

Je hebt regie over je eigen agenda, waardoor werk en privé goed te combineren is.