Logo Partners voor Jeugd
Online Meet & Greet
/* this display:none thingy is neccessary forfacetwp to work - leave it! */

Pleegzorgwerker

Je adviseert en begeleidt pleegouders, die de zorg op zich nemen van kinderen met een licht verstandelijke beperking (LVB) of kinderen van ouders met een LVB. Per kind kijk je wat nodig is om hem of haar een stabiele, veilige en vertrouwde leefomgeving te bieden.

  • Afwisseling en uitdaging
    zelfstandige rol met complexe hulpvragen
  • Een goed salaris
    €2.817 - €4.207 (36 uur)
  • Blijven ontwikkelen en groeien
    ondersteuning van eigen expertisecentrum
Pleegzorgwerker

De rots in de branding voor kinderen en (pleeg)ouders

Als pleegzorgwerker bij William Schrikker Gezinsvormen monitor je het hulpverleningstraject van gezinnen, versterk je ouders in hun opvoedvaardigheden en zorg je voor een zo stabiel en veilig mogelijke thuissituatie. Je hebt contact met de ouders en het netwerk van het kind, zoals scholen, hulpverleners en wijkteams. Als het nodig is pleeg je interventies bij crisissituaties, maar je zet al je vakmanschap in om uithuisplaatsing te voorkomen.

Als een kind toch (tijdelijk) in een pleeggezin of gezinshuis opgevangen moet worden, ben je intensief betrokken bij de screening en ondersteuning van de pleegouders. Omdat het vaak om kinderen met een LVB of chronische ziekte gaat, ben jij extra alert op specifieke – vaak complexe – hulpvragen die daarbij komen kijken. Jij bent de rots in de branding voor de kinderen, hun ouders en pleegouders.

Gedragswetenschapper in gesprek
Pleegzorgwerker

“Het leukst vind ik de dynamiek in mijn werk: ik werk met zoveel verschillende partijen. Iedereen heeft zijn eigen belang en ik breng alle belangen samen.”

Paula
Pleegzorgwerker

“Ik ben trots als ik zie dat een kind opbloeit in een pleeggezin en dat ik daaraan heb mogen bijdragen via duidelijke adviezen.”

Dennis
Pleegzorgwerker

“Dat ik een pleegouder gerust kan stellen dat een enorme uitbarsting van een kind echt niet persoonlijk bedoeld is. En dat ik dan precies kan uitleggen waar dit gedrag vandaan komt en hoe je er het best mee omgaat…dat vind ik geweldig!”

Jeroen
Pleegzorgwerker
Zo kan je dag eruitzien

Het dagelijks werk van een pleegzorgwerker

Van bezoeken aan gezinnen tot administratieve taken. Van geplande afspraken tot spoedoverleggen. Als pleegzorgwerker heb je een zelfstandige baan vol afwisseling. Geen dag is hetzelfde.

Pleegzorgwerker
Kom bij ons werken

Zo solliciteer je

Wil je bij ons komen werken? Fijn! Solliciteer makkelijk en snel, direct vanuit de vacature. Bekijk hier welke stappen je daarna doorloopt.

Wil je eerst meer weten over de functie en de organisatie? Kom dan naar een online Meet & Greet.

Wij nemen spoedig contact met jou op. We maken kennis en bespreken kort jouw achtergrond en interesse in de vacature.

Is er een goede match, dan nodigen we je uit voor een nadere kennismaking met directe collega’s en/of managers uit het team. Zo ontdekken we of we echt bij elkaar passen.

Hebben we elkaar écht gevonden? Dan bespreken we de arbeidsvoorwaarden en maken we het officieel: je hebt je nieuwe baan! Gefeliciteerd!

Wij zorgen dat je alle voorzieningen hebt om te kunnen starten. Ook informeren we je over de organisatie en maak je kennis met je collega’s. Veel succes en werkplezier!

Leren en groeien

Ontwikkelen in je vakmanschap

Jij ondersteunt de gezinnen, wij versterken jou in je vakmanschap. Via ons eigen expertisecentrum Expect Jeugd kun je trainingen of opleidingen volgen om jezelf verder te ontwikkelen. Naast vakinhoudelijke trainingen zijn er ook trainingen in persoonlijke vaardigheden die jou helpen groeien in je werk.

Loop je eens vast? Dan denken je collega’s je met alle plezier met je mee. Je kunt ook raad vragen aan ons gespecialiseerde consultatieteam of onze vakgroep juristen. Zo helpen we elkaar.

Opleiding en ontwikkeling | Partners voor Jeugd

Partners voor Jeugd is een samenwerkingsorganisatie van instellingen voor jeugdbescherming, jeugdreclassering en jeugdhulp: