Logo Partners voor Jeugd
Online Meet & Greet
/* this display:none thingy is neccessary forfacetwp to work - leave it! */

Zij-instromer

Wil jij vanuit een andere branche overstappen naar de jeugdzorgsector en daar als jeugdbeschermer, jeugdreclasseerder, gedragswetenschapper of pleegzorgwerker aan de slag gaan? Wij helpen jou de overstap te maken.

Zij-instromen

Instromen vanuit een andere sector

Werk je op hbo-niveau in de zorg, de veiligheidsbranche, het onderwijs of de jeugdhulpverlening? Heb je ervaring met regievoeren en affiniteit met jeugdzorg en jeugdbescherming? Steeds vaker tonen mensen uit een ander vakgebied interesse in onze vacatures. Ook zonder specifieke werkervaring of opleiding, kun je bij ons solliciteren en instromen.

Afhankelijk van jouw achtergrond leiden we je op en doorloop je een volledig of verkort traject om je SKJ-registratie te verkrijgen. Dat is een vereiste om in onze sector zelfstandig te werken. Tot die tijd werk je onder supervisie van een ervaren collega en doe je waardevolle praktijkervaring op. Tegelijk kan de kennis en ervaring die jij in je huidige werk hebt opgedaan heel betekenisvol zijn voor ons en kunnen wij ook van jou leren.

Wij leiden je op

Doorontwikkelen en doorgroeien

Als je bij ons start, volg je onze interne leerlijn en een EVC traject om je SKJ-registratie te krijgen. Hierin komen veel belangrijke thema’s uit de praktijk aan bod. Terwijl je je caseload opbouwt, zet je deze kennis meteen al in.

Via ons eigen expertisecentrum Expect Jeugd kun je trainingen of opleidingen volgen om jezelf verder te ontwikkelen. Je kunt je in de breedte ontwikkelen en op één of meerdere aandachtsgebieden expert worden. Ook zijn er mogelijkheden om door te groeien tot bijvoorbeeld gedragswetenschapper of gebiedsmanager.

Loop je eens vast? Dan denken je collega’s je met alle plezier met je mee. Of je kunt raad vragen aan ons gespecialiseerde consultatieteam of onze vakgroep juristen. Zo helpen we elkaar verder.

Opleiding en ontwikkeling | Partners voor Jeugd
Q&A

Veelgestelde vragen

Deze vragen krijgen we vaak van sollicitanten, misschien zit die van jou er ook tussen.

Wil je nog méér weten over onze organisatie of een functie? Bel of mail een van onze recruiters. Ze helpen je graag!

Of kom naar een online Meet & Greet!

Van jeugdbeschermer tot pleegzorgwerker en jeugdreclasseerder. En soms nog iets daar tussenin. Je vindt het aanbod in het vacature-overzicht, waar je kunt filteren op ‘zij-instromer’. Je kunt ook een open sollicitatie sturen als jouw gewenste functie er niet tussen staat.

Dat ligt aan de functie waarop je solliciteert. De meeste functies in de jeugdzorg vereisen een hbo-opleiding en hbo-werk- en denkniveau. Je ziet in de vacature altijd precies welke opleiding gevraagd wordt.

Jazeker, elke maand organiseren we een online Meet & Greet. Tijdens deze bijeenkomst kun je alvast kennis maken en meer te weten komen over de functie waarin jij geïnteresseerd bent. Je kunt je hier inschrijven.