Logo Partners voor Jeugd
Online Meet & Greet
/* this display:none thingy is neccessary forfacetwp to work - leave it! */

Starter

Sta je aan het begin van je loopbaan? Dan heb je bij ons alle mogelijkheden om het vak te leren, ervaring op te doen en jouw talenten te ontdekken. We maken graag kennis met je!

Zij-instromen

Instromen via een traineeship of als ondersteunend jeugdbeschermer

Als je een relevante hbo-opleiding hebt afgerond en een SKJ-registratie hebt, kun je instromen in het traineeship. Vanaf je start volg je de interne leerlijn waarin je getraind wordt in het vak. Daarnaast werk je onder begeleiding van je mentor in casuïstiek en zul je steeds meer zelfstandig te werk gaan.

Je kunt als starter ook aan de slag als ondersteunend jeugdbeschermer. In die functie neem je een deel van de taken van ervaren jeugdbeschermers uit handen. Ook dan volg je de interne leerlijn eventueel in combinatie met een EVC- traject. Met de juiste kennis en ervaring kun je doorgroeien naar de functie van jeugdbeschermer.

 

Wij leiden je op

Doorontwikkelen en doorgroeien

Jij ondersteunt de cliënten, wij versterken jou in je vakmanschap. Via ons eigen expertisecentrum Expect Jeugd kun je trainingen of opleidingen volgen om jezelf verder te ontwikkelen. Naast vakinhoudelijke trainingen zijn er ook trainingen in persoonlijke vaardigheden die jou helpen groeien in je werk. En waarmee jij je punten haalt om jouw SKJ-registratie te verlengen.

Als je bij ons start, volg je onze interne leerlijn. Hierin komen veel belangrijke thema’s uit de praktijk aan bod. Terwijl je je caseload opbouwt, zet je deze kennis meteen al in. Je kunt je in de breedte ontwikkelen en op één of meerdere aandachtsgebieden expert worden. Ook zijn er mogelijkheden om verder door te groeien.

Loop je eens vast? Dan denken je collega’s je met alle plezier met je mee. Of je kunt raad vragen aan ons gespecialiseerde consultatieteam of onze vakgroep juristen. Zo helpen we elkaar verder.

Opleiding en ontwikkeling | Partners voor Jeugd
Q&A

Veelgestelde vragen

Deze vragen krijgen we vaak van starters, misschien zit die van jou er ook tussen.

Wil je nog méér weten over onze organisatie of een functie? Bel of mail een van onze recruiters. Ze helpen je graag!

Of kom naar een online Meet & Greet!

Je kunt starten via een traineeship of in de functie van ondersteunend jeugdbeschermer. Soms hebben we ook startersfuncties bij Bedrijfsondersteuning. Je vindt het aanbod in het vacature-overzicht, waar je kunt filteren op ‘starter’. Je kunt ook een open sollicitatie sturen als jouw gewenste functie er niet tussen staat.

Dat ligt aan de functie waarop je solliciteert. De meeste functies in de jeugdzorg vereisen een hbo-opleiding en hbo-werk- en denkniveau. Daarnaast zijn er ook functies op mbo- en wo-niveau. Je ziet in de vacature altijd precies welke opleiding gevraagd wordt.

Voor de jeugdzorg functies in het primaire proces – zoals jeugdbeschermer, jeugdreclasseerder en pleegzorgwerker – en het traineeship is dat inderdaad verplicht. Mocht je deze registratie nog niet hebben, dan is het in sommige gevallen mogelijk om deze alsnog te krijgen tijdens het opleidingstraject dat je vanaf de start met je nieuwe baan volgt. Je werkt dan onder begeleiding zolang je geen SKJ-registratie hebt.

Vanaf het moment dat je start met je nieuwe baan, volg je de interne leerlijn waarin je getraind wordt in het vak. Tegelijk werk je onder begeleiding van je mentor in casuïstiek. Gaandeweg dit traject zul je steeds meer zelfstandig te werk gaan.