Logo Partners voor Jeugd
Online Meet & Greet

Wij zijn William Schrikker Jeugdbescherming en Jeugdreclassering

Wat ontzettend leuk dat wij jou nieuwsgierig hebben gemaakt over deze waardevolle functies binnen de jeugdzorg!

Hieronder vertellen wij wie wij zijn en vooral wat onze medewerkers zelf zeggen over hun baan. Is dit jouw kans om over te stappen naar één van onze organisaties? Klik dan op de onderstaande button zodat wij snel contact met jou kunnen opnemen!

William Schrikker Jeugdbescherming en Jeugdreclassering

Bij William Schrikker Jeugdbescherming en Jeugdreclassering maken we ons elke dag sterk voor de bescherming van kinderen en jongeren in heel Nederland zonder veilige of gezonde thuissituatie. Deze kinderen of hun ouders hebben te maken met een licht verstandelijke beperking, waardoor er problemen bij de opvoeding of verzorging kunnen zijn. Als jongeren in aanraking zijn gekomen met het jeugdstrafrecht, begeleiden we hen in hun reclasseringstraject. We kijken mee naar de gezinssituatie en bedenken samen met ouders, kinderen en hun netwerk duurzame en stabiele oplossingen op maat. Vanuit onze regierol houden we in de gaten of de situatie stabiel blijft of verbetert. En grijpen we in als de situatie ernstig verslechtert. Zodat de kinderen altijd zo veilig mogelijk kunnen opgroeien.

“Ik geniet van het strategische ‘schaakspel’ met elke jongere, waarbij we samen toewerken naar een positieve toekomst. Dankzij de vrijheid om mijn eigen agenda te beheren, kan ik dit optimaal doen. Met trajecten van gemiddeld 2 jaar bouw ik een intensieve band op met de jongeren, en ik durf te zeggen dat ik alle details van mijn casussen nog ken.”

Felix – jeugdreclasseerder

“Samen met de jeugdbeschermers bijt ik me vast in de uitdagende casuïstiek. We onderzoeken wat er aan de hand is en wat onze kwetsbare gezinnen nodig hebben. Als gedragswetenschapper ondersteun ik de jeugdbeschermers bij het maken van ingrijpende beslissingen. We geven niet op tot de ouders en jongeren, met een beetje hulp van hun netwerk, weer op eigen benen kunnen staan.”

Melissa – gedragswetenschapper

Waarom werken bij William Schrikker Jeugdbescherming en Jeugdreclassering

Doorontwikkeling en doorgroei

Een andere regio? Andere specialisatie? Andere functie? Doordat we een brede, landelijke organisatie zijn, kun je alle kanten op.

Eigen expertisecentrum

Je krijgt specialistische ondersteuning en wordt opgeleid door experts, waardoor je optimaal toegerust bent om je vak uit te oefenen en hierin te groeien.

Collegiaal partnerschap

Je ondersteunt elkaar binnen je kernteam én kunt bij je collega’s in andere regio’s of de andere instellingen terecht voor advies.

Goede arbeidsvoorwaarden

Salaris, eindejaarsuitkering, pensioen, verlof en verzekering zijn goed geregeld en je wordt gefaciliteerd in werken en reizen.

“Als jeugdbeschermer kan ik hét verschil maken in het leven van een kind. Niet toekijken maar doorpakken!”

Merel – jeugdbeschermer

“Ik ben altijd al met jongeren bezig geweest, ook al was mijn studie iets heel anders. Begon met een bijbaantje bij William Schrikker Jeugdbescherming en Jeugdreclassering en zo rolde ik uiteindelijk echt de organisatie in. Na jaren op kantoor kreeg ik de kriebels en heb ik de kans gegrepen om me te laten omscholen. Nu werk ik als jeugdreclasseerder en dat past me heel goed. Als echte Amsterdammer ken ik de straten en de jongeren die ik help. Ik ben blij dat ik ze nu kan ondersteunen en begeleiden.”

Musa – jeugdreclasseerder

Kom bij ons werken

Zo solliciteer je

Wil je bij ons komen werken? Fijn! Solliciteer makkelijk en snel, direct vanuit de vacature. Bekijk hier welke stappen je daarna doorloopt.

Wij nemen spoedig contact met jou op. We maken kennis en bespreken kort jouw achtergrond en interesse in de vacature.

Is er een goede match, dan nodigen we je uit voor een nadere kennismaking met directe collega’s en/of managers uit het team. Zo ontdekken we of we echt bij elkaar passen.

Hebben we elkaar écht gevonden? Dan bespreken we de arbeidsvoorwaarden en maken we het officieel: je hebt je nieuwe baan! Gefeliciteerd!

Wij zorgen dat je alle voorzieningen hebt om te kunnen starten. Ook informeren we je over de organisatie en maak je kennis met je collega’s. Veel succes en werkplezier!