Logo Partners voor Jeugd
Online Meet & Greet

Wij zijn De Jeugd- en Gezinsbeschermers

Wat ontzettend leuk dat wij jou nieuwsgierig hebben gemaakt over deze waardevolle functies binnen de jeugdzorg!

Hieronder vertellen wij wie wij zijn en vooral wat onze medewerkers zelf zeggen over hun baan. Is dit jouw kans om over te stappen naar één van onze organisaties? Klik dan op de onderstaande button zodat wij snel contact met jou kunnen opnemen!

De Jeugd- en Gezinsbeschermers

Bij De Jeugd- en Gezinsbeschermers maken we ons elke dag sterk voor de bescherming van kinderen en jongeren in Noord-Holland in een onveilige thuissituatie. Kinderen die in hun gezin te maken krijgen met bijvoorbeeld een complexe scheiding of ouders met een verslaving. Of jongeren die in aanraking zijn gekomen met het jeugdstrafrecht. Samen met ouders, kinderen en hun netwerk bedenken we duurzame en stabiele oplossingen die bij hen passen. Vanuit onze regierol houden we in de gaten hoe de situatie in het gezin zich ontwikkelt. Daar waar het kan, laten we de regie bij het gezin. Daar waar het moet, grijpen we in. Altijd met de focus op de veiligheid en de goede ontwikkeling van het kind.

“Geen dag is hetzelfde; mijn agenda gaat regelmatig op de schop voor spoedgevallen. Het werk is super afwisselend en elke dag brengt iets nieuws. Ik word er echt blij van als ik zie dat ik een verschil kan maken in het leven van jongeren.”

Ashwien – jeugdbeschermer

“Als jeugdreclasseerder kijk ik verder dan het delict; ik focus op de persoon. Het is uitdagend om jongeren te begeleiden en ze te helpen positief naar zichzelf en de toekomst te laten kijken. Het doel is herstel en zelfvertrouwen. Samen maken we de ‘zware rugtas’ lichter.”

Chantal – jeugdreclasseerder

Waarom werken bij De Jeugd- en Gezinsbeschermers

Doorontwikkeling en doorgroei

Een andere specialisatie? Andere functie? Doordat we een brede, regionale organisatie zijn, kun je alle kanten op.

Eigen expertisecentrum

Je krijgt specialistische ondersteuning en wordt opgeleid door experts, waardoor je optimaal toegerust bent om je vak uit te oefenen en hierin te groeien.

Collegiaal partnerschap

Je ondersteunt elkaar binnen je kernteam én kunt bij je collega’s in andere regio’s of de andere instellingen terecht voor advies.

Goede arbeidsvoorwaarden

Salaris, eindejaarsuitkering, pensioen, verlof en verzekering zijn goed geregeld en je wordt gefaciliteerd in werken en reizen.

“Mijn werk is zo leuk omdat elke dag uniek is, het constant nieuwe dingen van me vraagt en elk gezin op zijn eigen manier bijzonder en uitdagend is. Plus, ik heb de leukste collega’s en we halen het beste in elkaar naar boven.”

Miranda – jeugdbeschermer

Kom bij ons werken

Zo solliciteer je

Wil je bij ons komen werken? Fijn! Solliciteer makkelijk en snel, direct vanuit de vacature. Bekijk hier welke stappen je daarna doorloopt.

Wij nemen spoedig contact met jou op. We maken kennis en bespreken kort jouw achtergrond en interesse in de vacature.

Is er een goede match, dan nodigen we je uit voor een nadere kennismaking met directe collega’s en/of managers uit het team. Zo ontdekken we of we echt bij elkaar passen.

Hebben we elkaar écht gevonden? Dan bespreken we de arbeidsvoorwaarden en maken we het officieel: je hebt je nieuwe baan! Gefeliciteerd!

Wij zorgen dat je alle voorzieningen hebt om te kunnen starten. Ook informeren we je over de organisatie en maak je kennis met je collega’s. Veel succes en werkplezier!