Van Zij-instromer tot Jeugdzorgwerker

In 1 jaar leiden we je op tot SKJ-geregistreerde Jeugdzorgwerker: dat kan bij Partners voor Jeugd!

Wij vinden dat je met je eerdere werkervaringen en achtergrond een hele waardevolle aanvulling bent op onze organisatie. Daarom zijn wij gestart met het zij-instroomtraject, zodat we de stap naar Jeugdzorgwerker voor je mogelijk kunnen maken. Je start met het werken onder supervisie, bouwt dan rustig je caseload op en raakt zo helemaal thuis in het werk als Jeugdzorgwerker.

We stemmen het traject volledig af op jouw opleiding en werkervaring. Zo kunnen we op maat individuele onderwerpen/modules aan je programma toevoegen. We starten dan ook altijd eerst met een EVC-gesprek om zo goed in te schatten welke inhoud en planning past bij jouw achtergrond.

Werk je nu bij de politie, in het onderwijs of de gehandicaptenzorg, dan heb je een mooie achtergrond om Jeugdzorgwerker te worden. Misschien heb je wel de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening gedaan. Ook dan heb je voor dit vak een interessant profiel.

Wat belangrijk is, is dat je een hbo-opleiding hebt afgerond en dat je ergens raakvlak hebt met zorg, jeugd of veiligheid. Heb je ook nog ervaring met regietaken, dan heb je een extra pluspunt op zak.

Tijdens het hele traject heb je een mentor aan je zij, die ook direct je supervisor is. Samen bespreek je je caseload en je mentor neemt de besluiten, nadat jij die voorbereid hebt. Mooie korte lijnen dus en je staat er niet alleen voor.