Pleegzorgwerkers

Altijd anders

Werk je als Pleegzorgwerker dan ga je van de ene uitdaging naar de volgende. Niet zo gek, want elk kind en elke situatie is anders. Door de vaak ingewikkelde geschiedenis die de kinderen al met hun ouders hebben, is hun hulpvraag ook complex. Dat is voor de pleegouders, die deze kinderen of jongeren tijdelijk opvangen, een verantwoordelijke taak. En daarbij kunnen ze de beste ondersteuning gebruiken, van jou.

Van opvoedvragen tot praktische zaken; alles komt voorbij. Jij bent de rots in de branding voor de kinderen/jongeren, hun ouders, de pleegouders en betrokken instanties.

Ons Expertisecentrum helpt je verder

Om jou te ondersteunen en te laten groeien, hebben we ons eigen Expertisecentrum. Daar kun je elke training of opleiding volgen om jouw werk makkelijker te maken. Of het nu gaat om vakinhoudelijke zaken of meer om persoonlijke vaardigheden. Zo sta je stevig in je schoenen en kun je je eventueel ontwikkelen tot expert in jouw vakgebied. Check alvast welke trainingen en opleidingen er zijn.

Bij de screening, voorbereiding en ondersteuning van de (pleeg)ouders ben je intensief betrokken. Omdat het om kinderen en jongeren met een beperking en/of een ernstige chronische ziekte gaat, ben jij extra op de hoogte van de specifieke vragen, die daarbij komen kijken. Je mag jezelf daarom ook echt specialist noemen in je vakgebied. En loop je eens vast, dan zijn er altijd nog je collega’s, die je met alle plezier verder helpen. Zo zorgen we samen dat deze kinderen zich optimaal ontwikkelen.

“Het leukst vind ik de dynamiek in mijn werk: ik werk met zoveel verschillende partijen. Iedereen heeft zijn eigen belang en ik breng alle belangen samen.”

“Ik ben trots als ik zie dat een kind opbloeit in een pleeggezin en dat ik daaraan heb mogen bijdragen via duidelijke adviezen.”

“Dat ik een pleegouder gerust kan stellen dat een enorme uitbarsting van een kind echt niet persoonlijk bedoeld is. En dat ik dan precies kan uitleggen waar dit gedrag vandaan komt en hoe je er het best mee omgaat…dat vind ik geweldig!”