Mijn werk bij Partners voor Jeugd

Ik werkte voor Samen Veilig Midden Nederland en werd door mijn huidige manager gevraagd om de overstap naar DJGB (De Jeugd- en Gezinsbeschermers) te maken. Ik heb gekozen voor DJGB vanuit geografisch oogpunt en omdat ik een goed aanbod kreeg. DJGB is een van de Partners voor Jeugd.

Ik krijg de meeste energie als het lukt om in verbinding te blijven, zelfs als het schuurt. We werken met complexe mensen, met ieder een eigen voorgeschiedenis en referentiekader. Het is altijd de uitdaging om de aansluiting te vinden, maar daarbij wel kaders te kunnen aanbrengen.

Mijn impact

In dit werk groei je, ik doe het zelf al meer dan 12 jaar en ik leer steeds. Waar ik in het begin van mijn carrière (vanuit onzekerheid) meer op controle ging zitten, werk ik nu vanuit empathie en kan ik meer het gezin in haar eigen proces volgen. Het behouden van eigen regie werkt versterkend en verbindend. Zo maak ik impact.

Daniëlle – Jeugdwerker bij DJGB