Gedragswetenschappers

Innovatie in onze zorg

De medewerkers in het veld kunnen rekenen op jouw expertise. Of het nu gaat om Jeugdzorgwerkers of Pleegzorgwerkers; jij behandelt casuïstiek met hen om zo de zorgkwaliteit te optimaliseren. Is er een incident? Dan zorg jij voor een gedegen evaluatie, zodat we er van kunnen leren en onszelf kunnen verbeteren.

Ook vakinhoudelijk is innovatie mogelijk. Bij Partners voor Jeugd heb je de kans om onze aanpak te vernieuwen. Vanuit jouw ideeën en ervaring formuleer je adviezen, die we waar mogelijk graag implementeren.

Zo is je werk dus elke dag anders. We waarderen de kennis en kunde, die je meebrengt en staan altijd klaar om je te ondersteunen waar nodig.

Complexe problematiek

We hebben elke dag te maken met kinderen, jongeren en hun ouders. Wat zij gemeen hebben: een van hen heeft een Licht Verstandelijke Beperking. De ene keer is dat het kind, de andere keer de ouder. Dat geeft gevarieerde situaties en hulpvragen. In een groot aantal gezinnen zien we een combinatie van problemen. Dat vraagt ook van jou flexibiliteit en creativiteit. Jij ondersteunt onze medewerkers namelijk om hun cliënten zo goed mogelijk te begeleiden. En daarbij moet je soms verder kijken dan de standaard aanpak.

Het mooie van werken als Gedragswetenschapper is dat je een breed werkpalet hebt: van primair proces tot onderzoek en beleid. Zo kun je dingen echt veranderen.

Altijd dichtbij huis

Werken als Gedragswetenschapper kan in heel Nederland. Want we bieden door heel Nederland kinderen met een (licht)verstandelijke beperking of kinderen van ouders met een beperking begeleiding. Dus onze Jeugdzorgwerkers en Pleegzorgwerkers zitten overal. Zo vind je dus altijd een werkplek in de buurt van jouw huis.

En dan maken we het reizen ook nog eens aantrekkelijk, want je kan een NS Business Card krijgen (2de klas) of een reiskostenvergoeding voor je auto van € 0,31 per kilometer. Maak je nou meer kilometers, dan hebben we zelfs een auto beschikbaar.

“Ik krijg de kans om strategisch mee te denken en zo echt het verschil te maken in onze zorgverlening. Ik ben blij dat mijn initiatieven ook echt serieus bekeken worden.”

“Wat ik het mooist vind, is dat ik de medewerkers blij maak met mijn ondersteuning en dat daar de cliënten weer blij van worden.”

“Het voelt goed om de stress weg te nemen bij mijn collega’s. Dat doe ik meestal alleen al door te luisteren en zo de smart te delen.”